Gerwen'sverhaal:vancomanaarcarrière

In samenwerking met de Gemeente Amersfoort realiseren wij werkervaringsplekken. Deze plekken zijn bedoelt om jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt te begeleiden naar hun stip aan de horizon. Niet alleen op professioneel maar dus ook op sociaal vlak!

Gerwen volgde bij Dockler zo'n werkervaringstraject. Dit is zijn verhaal.

Tien dagen coma

In augustus 2016, een paar weken voor hij zou beginnen aan zijn studie Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht, werd Gerwen aangereden. Op de Stadsring in Amersfoort is hij zo hard op zijn hoofd terechtgekomen dat hij 10 dagen in coma heeft gelegen.

Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Nadat hij uit zijn coma ontwaakte, kreeg hij de diagnose niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Toen begon zijn revalidatieproces, dat heeft lang geduurd. Van opnieuw moeten leren praten en lopen tot aan de cognitieve gevolgen van NAH. Al met al een lange weg waar de nodige ondersteuning vanuit allerlei instanties bij is komen kijken. Toch als je vandaag de dag kijkt naar Gerwen zou je je verbazen over zijn verhaal, een vrolijke, actieve en gedreven jongen. Je kunt niets dan bewondering hebben voor zijn herstel.

Werkervaringsplek met leerdoelen

Ritme, verantwoordelijkheid en vertrouwen in zijn eigen kunnen. Met deze leerdoelen kwam Gerwen uiteindelijk bij ons binnen nadat hij de tip kreeg vanuit de Gemeente om bij Dockler BV een werkervaringstraject te volgen. In zijn zoektocht naar een reguliere baan was dit een fijne tussenstap. In vier maanden tijd is Gerwen gegroeid van een 6-urige werkweek naar eentje van 16 uur! Daarnaast is het vertrouwen in zijn eigen kunnen gegroeid, taken die aan het begin ingewikkeld waren pakt hij nu zelfstandig op. Samen met zijn collega’s draagt hij verantwoordelijkheid over de verzending van de honderden bestellingen die wij dagelijks verwerken.

Decirkelisrond:terugnaardeUU

De studie waar Gerwen in 2018, voor zijn ongeluk, aan zou beginnen was Biomedische Wetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Om de cirkel rond te maken is hij in juni 2023 begonnen als laboratorium assistent in hetzelfde gebouw als waar hij zou gaan studeren.

Een rooskleurige toekomst

Zijn toekomst ziet hij rooskleurig in en zijn drive om te werken en leren is hoog. Over vijf jaar ziet hij zichzelf het liefst door groeien in zijn werk in het laboratorium. Ook wil hij graag hulp bieden aan anderen, na lang hulpbehoevend te zijn geweest wil hij in de toekomst ook graag anderen kunnen helpen. Een deel van zijn gemiste jeugd ligt aan zijn voeten om op te pakken bij zijn favoriete sportclub met zijn vrienden!

Gerwen's boodschap

Tot slot wil Gerwen graag meegeven aan anderen die kampen met NAH dat het aller belangrijkst is om te praten over je problemen. Delen helpt het proces enorm!

Gerwen, we willen je veel geluk wensen bij je nieuwe baan. We hebben ervan genoten om je te zien groeien in je werkervaringsplek en hebben het volste vertrouwen in je. Veel succes!